Dnes večer vyhlásia nových držiteľov hudobných cien Anděl 2013

14.05.2014 Celý región

Bratislava/Praha 14. mája (TASR) – Akadémia populárnej hudby dnes večer vyhlási v pražskom Hudobnom divadle Karlín víťazov 23. ročníka českých hudobných cien Anděl. Prestížne sošky budú udelené v deviatich kategóriách, medzi nimi aj skupina, spevák, speváčka, objav roka, album, skladba a videoklip roka. Mimoriadnym ocenením je uvedenie do Siene slávy.

Uchádza sa o ne 14 interpretov a skupín, v nomináciách sú Bratři Orffové, skupiny Mandrage, Monkey Business, Kryštof, speváčky Lenka Dusilová, Debbi, Lenny, Ille, speváci Dan Bárta, Vojtěch Dyk či Matěj Ruppert.

V programe večera, ktorý bude moderovať Adela Banášová, vystúpia 4TET, Tomáš Klus, Michael Kocáb s hosťom Glenom Prodfootom, Ewa Farna, Anna K, aj nominovaní Dan Bárta, Debbi, Lenny, Bratři Orffové, s pesničkou z nominovaného albumu Český kalendář textára Michala Horáčka, a tiež Jana Kirschner.

Na rozdiel od predchádzajúceho ročníka vyberali členovia akadémie tých najlepších v dvojkolovom hlasovaní, v predchádzajúcich ročníkoch hlasovali elektronicky priamo v hľadisku.
 

Vyberte región